RO  EN
IMCS/News/2021/

Rezultatele concursurilor petrecute în cadrul Workshop-ului "Pi Bune"

În ziua de 14 martie este marcată Ziua Internațională a numărului PI! Ziua Pi Bune este singura sărbătoare, care onorează un număr. Este o zi pentru a sărbători constanta matematică π și pentru a mânca multă plăcintă. Se sărbătorește în țările care urmează formatul de dată lună / zi (m / dd), deoarece cifrele din dată, 14 sau 3/14 martie, sunt primele trei cifre ale π (3,14). Ziua π a fost fondată de fizicianul Larry Shaw în 1988.

Pentru a sărbători Ziua Pi Bune, ediția a II-a, Institutul de Matematică și Informatică „Vladimir Andrunachievici” a organizat (în format de videoconferință) un Workshop Pi Bune, dedicat tainelor numărului π, care a avut loc pe data de 14 martie ora 3:14 PM. Acest eveniment a fost înregistrat la nivel global și poate fi vizualizat împreună cu alte 672 de evenimente similare (fie dedicate numărului Pi, fie în general Reginei Științei Matematica) la adresa web: https://www.idm314.org/

La eveniment s-au conectat peste 30 de participanți de diferite vârste și din diferite regiuni ale Republicii Moldova și Federația Rusă, reprezentând diverse instituții de învățământ (gimnaziu, liceu, colegii și universități).

În cadrul evenimentului au fost prezentate mai multe lucrări elaborate de către participanți care se încadrează în mai multe concursuri. Din cele 26 de lucrări, menționăm următoarele:

Lucrările ale celorlalți participanți precum și prezentarea workshop-ului pot fi vizualizate la adresa web: https://drive.google.com/drive/folders/1UBPi_PGHH5snE0LD5GehKs0_OCboenUl?usp=sharing

Vă mulțumim mult pentru efort și cu siguranță ne vedem și în anul viitor cu o nouă ediție a Workshopului Pi Bune!