RO  EN
IMCS/News/2014/

Book donation

Regretatul nostru coleg şi prieten dr. Neculai Curteanu a decis să doneze cele mai valoroase cărţi din biblioteca personală Institutului de Matematică şi Informatică AŞM, considerând că aici este colectivul, care face o cercetare de nivel înalt, şi aceste cărţi ar putea să-i fie utile. În vizitele, pe care le-a avut la Chişinău pe parcursul precedenţilor doi ani, venea de fiecare dată cu un lot de cărţi, selectate cu grijă, completând astfel biblioteca noastră cu ediţii preţioase.

După plecarea dumnealui în lumea celor drepţi, familia dânsului, în special dna prof., dr. Silvia Curteanu, a hotărât să realizeze dorinţa soţului, propunându-ne să facem o selecţie de cărţi, care să le trimită la Chişinău.

Astăzi pe rafturile bibliotecii IMI au venit încă 45 de cărţi, lista cărora se anexează. Printre ele sunt şi ediţii rare, despre care poate nici nu bănuiam că există, şi lucrări noi ale celor mai prestigioase edituri. Suntem convinşi, că ele vor contribui substanţial la completarea cunoştinţelor noaste, în special ale tinerilor cercetători.

Citindu-le, lucrând cu ele, să va amintiţi de cel care a fost Neculai Curteanu, cel, care şi-a dedicat întreaga viaţă muncii de cercetare.

Svetlana Cojocaru,

Director IMI AŞM


Lista cărţilor donate: