RO  EN
IMI/Noutăţi/2010/

Tabără internaţională MY Camp 2011

Tinerii joacă un rol important în soluţionarea provocărilor globale. Scopul taberei internaţionale Millennium Youth Camp (MY Camp) este de a identifica tineri pasionaţi de matematică, ştiinţă şi tehnologie şi a-i ajuta să îşi înceapă cariera în aceste domenii. De asemenea, tabăra are drept obiective de a mări nivelul de informare despre oportunităţile de instruire şi muncă în Finlanda şi de a promova premiul Finlandei pentru dezvoltători a inovaţiilor tehnologice de îmbunătăţire a vieţii, acordat de Academia de Tehnologie din Finlanda – Premiul Tehnologia Mileniului (Millennium Technology Prize).

MY Camp este un mod încurajator de a oferi tinerilor o imagine de ansamblu despre experienţă şi cercetare de nivel înalt în ştiinţele naturale, matematică şi tehnologie în Finlanda. Participanţii comunica între ei, cu persoane fizice din companii şi organizaţii finlandeze, cu cercetători notorii. Pe durata taberei de o săptămână participanţii sunt prezentaţi diverselor companii finlandeze şi instituţii de învăţământ superior. Suplimentar programului de lucru, care include cursuri, ateliere de lucru şi vizite la partenerii taberei, participanţii vor lucra în grupuri mici multinaţionale, supravegheaţi de către experţi, asupra unui proiect. Pentru prima dată tabăra MY Camp a fost organizată la Helsinki în iunie 2010. Aproape o mie de cereri au fost primite din 62 ţări de pe toate continentele. Au fost selectaţi în calitate de participanţi 30 de tineri talentaţi din 14 ţări. Tabăra a fost apreciată excelent de toţi participanţi şi organizatori.

Pentru cei selectaţi participarea la MY Camp este gratuită. Principalii organizatori sunt Academia de Tehnologie din Finlanda şi Centrul Finlandez pentru Educaţie Ştiinţifică LUMA.

Tabăra MY Camp 2011 va fi organizată în perioada 11-17 iunie 2011. Toţi tinerii născuţi între anii 1992-1995 sunt eligibili. Perioada de aplicare începe la 15 octombrie şi se termină la 15 decembrie 2010. Formularul de cerere va fi disponibil pe site-ul MY Camp.

Detalii (în engleză)