RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2019/

Apelul BMBF pentru propuneri de proiecte "Bridge2ERA EaP"

Ministerul Federal al Educației și Cercetării din Germania (BMBF) a lansat un apel pentru depunerea propunerilor de proiecte pentru integrarea țărilor Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina) în Spațiul European de Cercetare – Bridge2ERA EaP.

Scopul acestei măsuri este de a iniția sau de a intensifica cooperarea între solicitanții germani și partenerii lor din țările Parteneriatului Estic în vederea pregătirii proiectelor comune de cercetare și inovare în cadrul programelor europene pentru cercetare și inovare ale EU: Orizont 2020 și Orizont Europa. În acest sens, suportul financiar se oferă pentru deplasarea și cazarea cercetătorilor și experților, coordonarea colaborării internaționale în rețea, precum și organizarea atelierelor de lucru în cadrul proiectului.

La apel pot participa cercetătorii din toate domeniile, care pot contribui în mod corespunzător la prioritățile specificate. Propunerile de proiect pot fi depuse de universități, institute de cercetare și alte instituții cu contribuții în cercetare, precum și de întreprinderi mici și mijlocii (ÎMM-uri), care corespund scopului și condițiilor apelului.

Granturile sunt de până la 40 mii EUR (cu participarea unui ÎMM german până la 50 mii EUR) pentru o durată maximă de 2 ani.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte: 6 decembrie 2019.

Pentru detalii accesați (numai în germană): https://www.bmbf.de/foerderungen/bekanntmachung-2475.html