RO  EN
IMI/Noutăţi/2020/

S-a stins din viață Iurie CALIN

Cu profundă durere, Vă aducem la cunoștință că s-a stins din viață Iurie CALIN, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar al Univesității de Stat din Moldova, cercetător științific superior la Institutul de Matematică și Informatică pe parcursul a peste 30 ani. Reprezentant notoriu al școlii de teorie calitativă a sistemelor de ecuații diferentiale, fondată de academicianul Constantin Sibirschii, Iurie Calin a fost și va rămâne un ecuaționist recunoscut în țară și în străinatate prin rezultatele profunde obținute în teoria invarianților algebrici ai sistemelor de ecuații diferențiale.

Boala necruțătoare l-a rapus în plină activitate didactică și științifică, împiedicând publicarea multor rezultate importante, care erau multașteptate de specialiști. Pentru matematica din Moldova trecerea în neființă a colegului nostru Iurie Calin este o pierdere irecuperabilă.

Colegii, prietenii și colaboratorii institutului exprimă sincere condoleanțe și întreaga compasiune familiei, rudelor și apropiaților.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.