RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2019/

Al nouălea apel pentru vizite transnaționale de cercetare din cadrul proiectului HPC-Europa3

Echipa proiectului HPC-Europa3 anunță al nouălea apel de propuneri în cadrul Programului de Vizite Transnaționale de Cercetare.

HPC-Europa3 este un program finanțat de Comisia Europeană ce permite cercetătorilor să efectueze vizite transnaționale de scurtă durată cu scopul colaborării cu un departament de cercetare care activează în acelaşi domeniu. Programul este deschis pentru cercetători de la studenți postuniversitari până la cercetători principali. Solicitanții pot reprezenta orice disciplină, dar trebuie să aibă nevoie de utilizarea facilităților de calcul performant (HPC) pentru modelare pe scară largă, etc.

Cercetătorii vizitatori vor colabora strâns cu grupul cercetătorilor de gazdă care activează în acelaşi domeniu. Există mai multe grupuri de cercetare deja asociate cu acest program ca grupuri cercetătorilor de gazdă, dar şi noi gazde se pot alătura în orice moment. Însă este important ca cercetătorii de gazdă să fie din aceeași țară ca și unul dintre centrele HPC participante în proiect: Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Spania, Suedia sau Marea Britanie.

Vizitele pot dura de la 3 săptămâni până la 3 luni. HPC-Europa3 plătește costurile de deplasare și de trai.

În cadrul noului subprogram de acces regional solicitanții din Europa de Sud-Est, care au puțină experiență în HPC sau n-o au deloc, sunt încurajați să viziteze în special departamentele din Suedia și Grecia.

Se recomandă ca propunere să fie elaborată în cooperare cu instituție gazdă pentru a avea mai multe șanse pentru succes. Deci, ca primul pas în procedura de depunere trebuie găsită o gazdă compatibilă cu interesele ştiiţifice ale solicitantului. Dacă solicitanții necesită ajutor în găsirea gazdei sau au orice alte întrebări o pot contacta Evangelia Athanasaki.

Acum HPC-Europa3 acceptă cererile, cu termen limită de depunere – 19 septembrie 2019 (23:59 CEST). Următorii termeni limită vor fi la fiecare 3 luni, iar programul va continua până în aprilie 2021.

Pentru detalii accesaţi: http://www.hpc-europa.eu/guidelines