RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2018/

H2020-MSCA-RISE-2019

Pe data de 4 decembrie 2018 Comisia Europeană a lansat apelul H2020-MSCA-RISE-2019 în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (Marie Skłodowska-Curie Actions – MSCA).

Cu un buget total de 80 de milioane euro, programul Schimburi de personal de cercetare și inovare (Research and Innovation Staff Exchange – RISE) promovează colaborarea internațională și intersectorială prin schimbul de personal de cercetare și inovare, precum și schimbul de cunoștințe și idei de la cercetare la piață (și invers).

Participarea la RISE reprezintă o oportunitate unică pentru persoane de a-și lărgi orizonturile, de a-și extinde rețelele, de a beneficia de formare inovatoare în cercetare și de a-și dezvolta cariera. Prin participarea la RISE organizațiile pot crea parteneriate cu instituții de vârf în domeniile cercetării și inovării din întreaga lume.

Organizațiile precum universitățile, centrele de cercetare și companiile, care doresc să ofere un schimb de personal pe termen scurt colaboratorilor săi pot aplica acum pe portalul Comisiei Europene "Funding and Tenders Portal".

Termenul limită pentru depunere: 2 aprilie 2019, ora 17:00 (ora Bruxelles-ului).

Pentru detalii accesați: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/msca-rise-2019