RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2018/

H2020-MSCA-IF-2018

Pe data de 12 aprilie 2018 Comisia Europeană a lansat apeluri noi în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (Marie Skłodowska-Curie Actions – MSCA).

MSCA este deschis tuturor domeniilor de cercetare și inovare, abordate în „Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene". Domeniile de cercetare pot fi alese liber de către solicitanți. MSCA încurajează inovația, cooperarea între cercetare și mediul de afaceri și include o componentă internațională puternică. Aceste acțiuni se bazează pe principiul mobilității, cercetătorii pot primi finanțare cu condiția că ei se transferă dintr-o țară în alta pentru a dobândi noi cunoștințe și a-și dezvolta cariera științifică.

Pentru finanțare pot aplica cercetătorii cu experiență din întreaga lume.

Scopul burselor individuale Marie Skłodowska-Curie este de a spori potențialul creativ și inovator al cercetătorilor cu experiență, care doresc să-și diversifice competențele lor individuale în ceea ce privește achiziția de competențe prin formare avansată, mobilitate internațională și intersectorială.

Bursele individuale oferă oportunități cercetătorilor de orice naționalitate atât pentru a dobândi și a transfera noi cunoștințe, cât pentru a lucra în domeniul cercetării și inovării în Europa (statele membre ale UE și țările asociate la Orizont 2020) și nu numai. În special, schema sprijină returnarea și (re)integrarea cercetătorilor europeni din afara Europei și a celor care au lucrat anterior aici, precum și a cercetătorilor strămutați din cauza conflictelor în afara UE și a țărilor asociate la Orizont 2020. De asemenea, se promovează reiniţierea carierei cercetătorilor individuali cu potențial mare.

Termenul limită pentru depunere: 12 septembrie 2018, ora 17:00 (ora Bruxelles-ului).

Pentru detalii accesați: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/msca-if-2018.html