RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2018/

Enlighten Your Research @ EaP 2018

Al 3-lea program Enlighten Your Research (EYR) acceptă propuneri de proiecte în cadrul proiectului "Eastern Partnership Connect".

Parteneriatul Estic (Eastern Partnership – EaP) este iniţiativa regională şi multilaterală a UE şi şase parteneri estici: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Parteneriatul îşi propune să ofere sprijin şi asistenţă pentru reforme regionale în domeniile democraţiei, drepturilor omului, economiei de piaţă, durabilităţii şi guvernării.

EYR@EaP este un program care promovează utilizarea resurselor rețelei de calculatoare pentru încurajarea colaborărilor internaționale și accelerarea procesului de cercetare și descoperire. Pentru a promova în continuare beneficiile acestor resurse, cercetătorii sunt provocați să extindă limitele științelor sale și să colaboreze cu alte țări pentru a efectua experimente cu sprijinul infrastructurilor și serviciilor rețelei naționale de cercetare și educație.

În special sunt invitați să depună propuneri de proiecte utilizatorii calculului de înaltă performanță și cercetătorii care lucrează în domeniul securității cibernetice. Pe lângă colaborarea în domeniile cercetării științifice, a fost adăugată posibilitatea de colaborare în domeniul practicii muzicale, cercetării artistice și educației.

Exemple de servicii de infrastructură şi resurse disponibile prin intermediul programului EYR@EaP 2018 includ (dar nu se limitează la acestea):

Proiectele selectate pentru EYR@EaP 2018 vor primi:

Câştigătorii vor fi invitați la conferinţa Eastern Partnership E-Infrastructure Conference (EaPEC 2018), organizată în Chișinău, Republica Moldova (datele și locul de desfășurare se va anunța), unde ei vor putea prezenta proiectul lor de cercetare.

Termen limită pentru depunerea proiectelor: 16 martie 2018, ora 24:00 CET.

Pentru detalii accesaţi: https://www.eapconnect.eu/research