RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2017/

Primul apel pentru vizite transnaționale de cercetare din cadrul proiectului HPC-Europa

Echipa proiectului HPC-Europa anunță reluarea Programului de Vizite Transnaționale de Cercetare!

HPC-Europa este un program finanțat de Comisia Europeană ce permite cercetătorilor să efectueze vizite transnaționale de scurtă durată cu scopul colaborării cu un departament de cercetare care activează în acelaşi domeniu. Programul este deschis pentru cercetători de la studenți postuniversitari până la cercetători principali. Solicitanții pot reprezenta orice disciplină, dar trebuie să aibă nevoie de utilizarea facilităților de calcul performant (HPC) pentru modelare pe scară largă, etc. Cercetătorii vizitatori vor colabora strâns cu grupul cercetătorilor de gazdă care activează în acelaşi domeniu. Există mai multe grupuri de cercetare deja asociate cu acest program ca grupuri cercetătorilor de gazdă, dar şi noi gazde se pot alătura în orice moment. Însă este important ca cercetătorii de gazdă să fie din aceeași țară ca și unul dintre centrele HPC participante în proiect: Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Spania, Suedia sau Marea Britanie.

Vizitele pot dura de la 3 săptămâni până la 3 luni. HPC-Europa plătește costurile de deplasare și de trai.

În cadrul noului subprogram de acces regional solicitanții din Ţările Baltice și din Europa de Sud-Est, care au puțină experiență în HPC sau n-o au deloc, sunt încurajați să viziteze în special departamentele din Suedia și Grecia.

Acum HPC-Europa acceptă cererile, cu primul termen limită de depunere – 7 septembrie 2017 (12:00PM CEST). Solicitanții vor fi informați despre rezultate până la sfârșitul lunii octombrie, vizitele pot fi programate începând cu ultimele săptămâni ale anului 2017. Următorii termeni limită vor fi la fiecare 3 luni, iar programul va continua până aprilie 2021.

Pentru detalii accesaţi: http://www.hpc-europa.eu/first-call-visitors-now-open