RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2012/

Proiectul HP-SEE lansează apelul pilot pentru propuneri de proiecte

Proiectul HP-SEE (High-Performance Computing Infrastructure for South East Europe's Research Communities – Infrastructura de calcul performant pentru comunităţile de cercetare din Europa de Sud-Est) lansează un apel pilot pentru propuneri de proiecte, ce au nevoie de acces la resursele de calcul performant disponibile în Europa de Sud-Est.

Apelul este adresat cercetătorilor regiunii din domeniile: chimia computaţională, fizica computaţională, ştiinţele vieţii, ştiinţele Pământului şi ale spaţiului, precum şi din inginerie. De asemenea, în colaborare cu proiectul LinkSCEEM-2, proiectul HP-SEE va oferi resurse limitate pentru aplicaţiile din zona est mediteraneană. Apelul pilot va permite cercetărilor din regiunea Europei de Sud-Est accesul la marele sisteme naţionale de calcul performant disponibile în regiunea Europei de Sud-Est pentru o perioadă de 12 luni, începând cu 1 decembrie 2012.

Pentru a vizualiza integral anunţul puteţi vizita site-ul web al proiectului HP-SEE: http://www.hp-see.eu/files/PR-HP-SEE-call-en-2012-09-10.pdf