RO  EN
IMI/Ştiri Europene/2010/

Prezentările de la al doilea seminar EXTEND de formare pentru actorii din cercetare-dezvoltare în domeniul TIC

În perioada 11-12 octombrie 2010 în incinta Hotelului Vila Verde (str. Grenoble 110, Chişinău, Republica Moldova) în cadrul proiectul EXTEND a fost organizată a doua rundă de seminar de formare pentru actorii din cercetare-dezvoltare în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicare (TIC). Scopul seminarului a fost de a pregăti actori din cercetare-dezvoltare în domeniul TIC pentru participarea la recentul Apelul 7 pentru finanţarea propunerilor de proiect PC7 iniţiat de UE.

Seminarul de formare s-a axat pe oportunităţile, procedurile şi priorităţile tematice ale programului de lucru TIC al PC7, deschise în Apelul 7:

Fiecare dintre aceste priorităţi a fost prezentată în detaliu de către Dr. Konstantinos Samiotis (Grecia), Prof. Ion Bolun (Republica Moldova) şi Prof. Ioana Moisil (România).

Coordonatorii proiectului EXTEND – Raphael Koumeri şi Konstantinos Samiotis – au asigurat participanţii la prima sesiune cu informaţii privind oportunităţile de finanţare, criteriile de participare, contacte UE şi naţionale utile şi proiectele existente.

A doua sesiune a fost dedicată prezentărilor şi dezbaterilor asupra ideilor de potenţiale proiecte al participanţilor, atât şi evaluării lor în grup. În rezultatul acestei sesiuni participanţii au obţinut ghiduri şi sfaturi utile privind crearea propunerilor de succes. Aportul principal al acestui eveniment constă în instruire practică.

Prezentările seminarului în formatul pdf (în engleză):


În cadrul proiectului EXTEND lucrează serviciul Help Desk, care prevede suport şi consultanţă în cadrul PC7 în domeniul TIC.