Scoala Virtuala a Tanarului Matematician

Pagina Principala
Ghidul Utilizatorului
Rubrica Candidatului
Curriculumurile Scolare la Matematica
Matematica Competitiva Matematica Distractiva
Formule, Dictionare
Pagini din Istorie
Examene, Teste
Bibliografie
Avizuri
Link-uri
Site map

������� ������
"In matematica nu exista autoritati. Singurul argument al veridicitatii este demonstratia"
K.Urbani
Curriculumurile Scolare la Matematica

Conform conceptului educational pe care se construieste invatamantul, curriculum-urile reprezinta o performanta notorie a stiintelor educatiei si a practicii educationale. Ele sunt o viziune stiintifica riguros structurata cu privire la obiectul, continuturile si tehnologiile educationale in scoala contemporana.

Concepute sa raspunda imperativelor venite dinspre experienta scolara, curriculum-urile au o valoare prescriptiva si proiectiva pentru instruire si formare, dezvoltarea intelectuala si spirituala, pentru asigurarea unei instruiri diferentiate si ideii de libertate in educatie.

Diversificate sub aspect cultural, curriculum-urile sunt totodata si un instrument institutional important de unificare conceptuala a invatamantului. Ele includ baza conceptuala si toate programele pentru disciplinele obligatorii si sunt destinate cadrelor didactice, autorilor de manuale si ghiduri metodice, studentilor de la facultatile pedagogice, tuturor persoanelor interesate in domeniu.Curriculum scolar clasele VII-IX


Curriculum scolar clasele X-XII

 
   

Copyright©1999-2010 Asociatia Obsteasca TCV | Design by ArtTCV