Biblioteca Electronica a Studentului

SERIA INFORMATICA   

Pagina principala
Matematica
Informatica

„Cititi cartile — unele din ele sunt in special scrise pentru aceasta.”
M. Ghenin

Informatica

V. Cotelea. PROGRAMAREA LOGICA

Prezenta lucrare este dedicata in principal studentilor si profesorilor de informatica, dar poate fi utila cercetatorilor si specialistilor din orice domeniu al cunoasterii ce se intereseaza, in careva forma, de aplicatiile Inteligentei Artificiale. Or Prolog este cel mai puternic mediu de programare a sistemelor inteligente.

S. Corlat. SISTEMUL EDITORIAL ADOBE PAGEMAKER

Editia data contine o descriere detaliata a posibilitatilor sistemului Adobe PageMaker si a principiilor lui de lucru. Poate fi utilizata nu numai de studentii facultatii de jurnalism, ci de toti cei care doresc sa-si inceapa activitatea in domeniul tehnoredactarii computerizate prin studierea sistemului editorial PageMaker.

S. Corlat. EDITII ELECTRONICE IN FORMAT HTML

Aceste note sunt concepute ca baza unui curs de lectii pentru cei ce incep studierea posibilitatilor de creare si prelucrare a editiilor electronice in reteaua Internet.

V. Cotelea. BAZE DE DATE RELATIONALE

Lucrarea, scrisa intr-o maniera stricta, poate ajuta atat pe profesionisti cat si pe amatori sa se familiarizeze cu principalele repere ale teoriei bazelor de date relationale. Ideile expuse sunt insotite de exemple luate dintr-un cadru real. Iar fiecare capitol (cu exceptia primului) sfarseste cu exercitii ce pot contribui la consolidarea cunostintelor.